Hvad er Rolfing?

Rolfing Strukturel Integration er en behandlingsform, som blev grundlagt af Ida P. Rolf tilbage i 1960’erne. Rolfing forbedrer din krops struktur, holdning og bevægelse ved at frigøre spændinger og uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre. Rolfing er kendetegnet ved at arbejde med bindevævet på en sådan måde at kroppens struktur og funktion ændres. Dette gør Rolferen ved at behandle strategiske områder af kroppen på en sådan måde at kroppen kan finde en ny tilstand af balance eller ligevægt. Typisk går behandlingsforløbet over 10 behandlinger hvor formålet er at maksimere klientens kropslige og mentale velvære.

Rolfing er en behandlingsform som specialiserer sig i kropsholdning og kroniske smerter. Behandlingen er unik i det den arbejder med hele kroppen, således at et problem altid bliver betragtet i relation til andre kropsdele. Rolfing bruger en unik kombination af bindevævsteknikker og bevægelse til at skabe de ændringer som den individuelle person har brug for. Der lægges også stor vægt på at klienten gør det nødvendige hjemmearbejde for at skabe vedvarende resultater.

Rolfing arbejder på forkortede muskler og bindevæv, som kommer af enten mangel på aktivitet (såsom stillesiddende kontorarbejde eller lang skadespause) eller for repetitiv en aktivitet (f.eks. at løbe 20 km om dagen gennem en lang periode). Begge ekstremer får nemlig musklerne til at blive kortere og mere komprimerede, hvilket umuliggør flydende og ubesværet bevægelse. Rolfing dekomprimerer kroppen, genopretter dens naturlige smidighed og balancerer muskelforbindelser på tværs af led, så din krop forbliver i lod og kan bevæge sig ubesværet og med lethed.

Du kan læse mere om Rolfing filosofien her.

Rolfing Tairo Klinik