Hvorfor “Tairo”?

why_tairo_rolfing

Karpen bliver en drage efter at have nået toppen af ​​vandfaldet.

Navnet Tairo er jeg kommet frem til ved at lege med japanske skrifttegn. Det første tegn er 体, hvilket betyder krop. Det andet tegn er 滝, hvilket betyder vandfald. Normalt går disse to tegn ikke sammen, men jeg har valgt at kombinere dem således at 体滝 læses Tairo.

At min klinik har med kroppen at gøre er nok indlysende for alle, men hvorfor vandfaldet? En japansk legende beskriver hvordan en karpe svømmede op af et vandfald, hvorefter den forvandledes til en drage. Kigger man nu på tegnet for vandfald, så ser man rent faktisk at en af delene betyder drage. Dette fik mig til at tænke på vandfald som et personligt symbol for iboende forvandling og konstant flow.

I en vis forstand er det netop det som vi søger med Rolfing og Akupunktur. Vi søger en måde at forvandle os selv på, omend ikke til fabel-agtige dyr, så i hvert fald hen mod realiseringen af det potentiale som gemmer sig i os alle. På den måde bliver navnet Tairo en påmindelse om at der er en struktur bagved fænomenernes omskiftelighed, at forvandling er mulig, og vi alle kan blive til meget mere end vi normalt drømmer om.

Pin It on Pinterest