Sport/Træning

  • Er du nået et sted i din træning, hvor du ikke kan komme videre?
  • Træner du mere og mere uden at få de resultater du forventer?
  • Er du plaget af nye og tilbagevendende skader?
  • Ønsker du at optimere din ydeevne?
  • Ønsker du at give din krop et check-up?
  • Ønsker du at forstå din krop og dens behov bedre?
  • Ønsker du at forbedre din krops restitutionsevne?

Hvis svaret er ja til et af ovenstående spørgsmål, så er Rolfing det rette for dig!

”Atleter har altid brug for hjælp med kroniske skader, forstrækninger og overtræning. Rolfing justerer struktur med henblik på reduktion af energiforbrug og større præcision i bevægelse”.

Dr. Karlis Ullis, specialist indenfor sportsmedicin.

Flere og flere folk går i dag til sportsmassage når de har problemer med bevægeapparatet eller ønsker at forbedre deres præstationer inden for deres givne sport. Rolfing er ligeledes et system som vinder større og større indpas i arbejdet med atleter og sportsfolk generelt. Rolfing er et unikt massage-system som arbejder med myofascia (bindevæv) og funktion. Ligesom andre avancerede systemer (f.eks. Active Release Technique og Active Isolated Stretching) så har Rolfing udviklet et system der kan adressere biomekaniske problemer på en funktionel måde. Under Rolfing behandlinger er klienten en aktiv del af behandlingen. Vi griber fat i bindevævet og bruger målrettede bevægelser af klientens bevægeapparat til at opnå vores mål. Vi ønsker at skabe funktionel differentiering mellem muskler, hvilket vi opnår ved præcise interventioner koblet med individuelt tilrettelagte øvelser.

Ofte sidder de mest hårdnakkede skader i bindevævet såvel som musklerne. Kun når vi når ned til bindevævet, løsner det, og derefter uddanner kroppen i at undgå de kompensationsmønstre den har tillagt sig, kun sådan kan vi komme dem til livs.

Sportsfolk, yogier, taichi-udøvere, pilates-udøvere, dansere, sangere… listen er lang over de folk som har erfaret hvordan Rolfing kan hjælpe dem. Enhver person som bruger sin krop og presser den til det yderste for at nå de bedste resultater ved hvor vigtigt det er at være skadesfri, ved hvor vigtigt det er at kunne restituere ordentligt, og ved hvor vigtigt det er at man har fuld bevægelsesfrihed i sine led. Det er disse ting vi kan hjælpe med i Tairo Klinik.

Rolfing vil blive en ressource for dig i din hverdag. Du vil lære et nyt perspektiv på din krop, på den måde du bevæger dig på, og du vil i samspil med Rolferen kunne evaluere hvilke ting er hensigtsmæssige for dig og hvilke ting du har brug for for at opnå bedre balance og således også funktionalitet i din krop. Du vil således kunne forøge din hurtighed, flow og smidighed sammen med en reduktion af skader.

Du kan finde flere oplysninger om Rolfing og sport på GetRolfing.com (på engelsk). Her finder du også en liste over nogle af de atleter som benytter sig af Rolfing.

Se også denne tyske dokumentar (engelske undertekster) om bindevæv og Rolfing. Fra ca. 20 min. kan man se mere om hvordan blandt andre det tyske fodboldlandshold bruger Rolfing.

Pin It on Pinterest