Rolfing 10-serien

Behandlingsforløb til dig, der vil have varige resultater og en krop, der fungerer optimalt og harmonisk

10-serien består af 10 meget specifikke behandlinger, som arbejder hele kroppen igennem systematisk.

Vi kigger på din kropsholdning og dine bevægelsesmønstre, og hjælper dig til at komme af med dine gamle spændinger og smerter, så din krop kan fungere optimalt.

Kender du det her:

 • Du har spændinger eller smerter som er blevet en del af dit daglige liv.
 • Du vågner op om morgenen og du føler dig ikke udhvilet.
 • Du har læst en masse om, hvordan man skal stå, gå og sidde korrekt, men det føles ikke godt at gøre, så du lader være.
 • Når du ser dig selv i spejlet, så ser du at din kropsholdning ikke er så god, men det er som om du sidder fast og det er svært at gøre noget ved det.
 • Du bliver hurtigt træt, selvom du ikke laver så meget.
 • Du har svært ved at få din krop til at slappe af om aftenen, når du sidder på sofaen eller ligger i sengen.
 • Du kan mærke at din nakke er helt spændt op efter en dag på kontoret, men du forstår ikke helt, hvordan det skete og hvorfor du ikke kunne forebygge det.
 • Du får behandlinger for dine skavanker, men selvom du får lindret dine symptomer, så vender problemerne hurtigt igen. Du er inde i en ond spiral, som du ikke kan få vendt. 

Hvis du kender til det, så er her 2 nyheder – en dårlig og en god

Først den dårlige:

Din krop vil så gerne gøre livet lettere for dig, at den faktisk tilpasser sig dine dårlige vaner. Dvs. den indretter sig på en sådan måde at det bliver lettere for dig at sidde med dårlig kropsholdning. Du tilbringer jo rigtig mange timer på den måde hver dag, så det giver mening for kroppen at understøtte det, ikke sandt? Ja, på kort sigt, men kroppen er trods alt ikke designet til det og derfor giver det problemer efter noget tid. 

Fordi kroppen hele tiden tilpasser sig til det du gør mest, så er det blevet naturligt for dig at falde sammen i overkroppen, at have hovedet hængende langt fremme eller at sidde med rotation eller sidebøjning gennem rygsøjlen. På lang sigt er det dog dårligt for dig – og nu er dét som startede godt pludselig blevet ledsaget af smerte og spænding. OG NU SIDDER DU FAST OG KAN IKKE NULSTILLE.

 

Nu den gode nyhed:

Du kan faktisk nulstille disse skadelige mønstre og få din krop til at arbejde harmonisk og effektivt igen.

Hvordan?

Ved at gennemgå et 10-serie forløb, hvor vi får det hele på plads igen.

 

10-serien er et behandlingsforløb som strækker sig over ca. 10 gange, hvor man systematisk arbejder kroppen igennem med henblik på at forbedre kroppens struktur og funktion.

Det får du ud af 10-serien

N

Du bliver mere kropsbevidst.

N

Du bliver bedre til at lytte til din krop og mærke, hvad der sker (fx. spænder jeg op? sidder jeg skævt?), og så kan du reagere på det inden smerten viser sig.

N

Du er i stand til at slappe af i dine muskler og rette din kropsholdning, når du mærker at noget er galt.

N

Du lærer hvordan din krop skal stå/sidde/ligge/gå for at bruge din energi optimalt, og hvilke ændringer du skal arbejde henimod for at nå den optimale kropsholdning, som føles naturlig og behagelig.

N

Du får mere energi, fordi din krop ikke skal bruge en masse energi på at bære fx. dit fremskudte hoved og skuldre. Jo mindre energi du skal bruge på at håndtere smerte og ineffektiv kropsbrug, jo mere overskud er der til at nyde livet. 

N

Du lærer alternativer til dine dårlige vaner, så du kan slippe af med dine kroniske smerter for altid.

N

Du lærer øvelser som du kan lave hjemme, så du kan forstærke effekten af behandlingerne og undgå at vende tilbage til dine gamle vaner. 

Sådan foregår 10-serien

E

Hver behandling arbejder med et nyt område af kroppen, hvor gamle spændingsmønstre bliver behandlet og sat i relation til resten af kroppen.

E

Vi skaber bedre balance mellem forsiden og bagsiden af kroppen.

E

Vi adresserer skævheder mellem højre og venstre side og der bliver bedre relation mellem de indre og ydre muskler. 

Behandling 1: Brystkassen

Det hele starter med brystkassen. Frigør din brystkasse og din vejrtrækning, og så har du taget det første skridt mod et sundere liv. En fri brystkasse betyder blandt andet: 

 • Bedre vejrtrækning
 • Bedre betingelser for dine indre organer.
 • Bedre fordøjelse
 • Mindre stress
 • Bedre støtte og funktion til nakke og skuldre.

Behandling 2: Dine fødder

Fødderne er fundamentet for alt hvad du laver, men vi tager dem ofte for givet. Med bløde, stærke og stabile fødder får du bedre funktionsbetingelser for dine ankler, knæ, hofter og lænderyg. Der er faktisk ikke noget i kroppen som ikke påvirkes af dine fødder. Desuden vil du opleve bedre balance og føle dig mere grounded.

Behandling 3: Siderne af kroppen

Frihed gennem siderne af kroppen er udgangspunktet for god og kraftfuld bevægelse. Ofte er brystkassen bundet så kraftigt sammen med bækkenet, at kroppen ikke kan rotere frit. Konsekvens: smerte i øvre ryg, lænd og balder. 

Frigør siderne af kroppen og oplev hvordan kroppens motor endelig kan slippes fri. Du forbedrer din vejrtrækning yderligere og genvinder din gamle energi.

De første 3 behandlinger kan betragtes som en helhed. Her arbejder vi primært med mere overfladiske strukturer i kroppen. Nu begynder vi på den næste del hvor vi forbedrer forholdet mellem de ydre og de indre muskler (Behandling 4-7).

Behandling 4: Indersiden af benene

Indersiden af benene er indgangen til din kerne. Frihed gennem indersiden af benene betyder bedre stødabsorbering gennem dine ben samt bedre støtte til din kerne. Når indersiden fungerer optimalt, så aktiverer det din kerne og skaber løft gennem kroppen. 

Behandling 5: Maven og hoftebøjerne (psoas)

Maven og de dybe hoftebøjere er essentielle for et godt samarbejde mellem overkroppen og benene. Ofte bærer vi på fysisk såvel som følelsesmæssig spænding i dette område, som fører til stivhed og smerte. Frihed i disse strukturer betyder bedre gang, mere styrke og stabilitet i din lænd, bedre fordøjelse og større velvære. Sidder du meget ned i din hverdag, så er denne behandling guld værd for dig. 

Behandling 6: Bagsiden af kroppen

Hele bagsiden af kroppen er forbundet via et stort overfladisk bindevævsnetværk, som strækker sig fra toppen af hovedet helt ned til fodsålerne. Og rygsøjlen er masten i hele, som binder det sammen.

I den 6. behandling får vi hele bagkæden i kroppen til at spille sammen og vi frigør rygsøjlen. Denne behandling er ofte et vendepunkt for folk med kroniske rygproblemer.  

Behandling 7: Toppen af flagstangen, dvs. hovedet

Vi bærer ofte på stor spænding i ansigtet. Vi har utallige muskler i ansigtet, som er ansvarlige for enhver lille grimasse vi kan lave. Om det er glæde, vrede eller sorg, så har ansigtet et udtryk for det. MEN ofte i dag kan vi ikke vise vores følelser og er tvungne til at holde den rette maske i forskellige sociale eller professionelle sammenhænge. Det skaber konflikt i nervesystemet og kan skabe en masse problemer nedefter i kæbe, øjne, kraniekant og hals.

Når du slipper spændingerne i ansigtet, så bliver du bedre til at give slip på dine bekymringer. Frigør hovedet og skab bedre betingelser for din nakke og rygsøjle.

Behandlinger 8,9 og 10: Integration

Her arbejder vi primært på at forbedre funktionen mellem de elementer som vi arbejdede på i behandling 1-7. Behandling 8-10 er derfor kraftigt individualiserede. Typisk vil vi dog arbejde således at f.eks. behandling 8 går til benene, mens behandling 9 går til overkroppen.

I behandling 10 er der mere tale om finjusteringer, som skal gøre klienten i stand til at beholde og videreudvikle de ting som vi har opnået gennem 10-serien.

Det siger folk

Mit rolfing-forløb hos Kasper er noget af det bedste, jeg har givet mig selv. Det har været forunderligt fra gang til gang at mærke de subtile forandringer i min holdning og mit bevægemønster. Jeg er overrasket over, hvor dybtgående de er.

Mine ankler er blevet væsentligt mere stabile. Jeg er sørme blevet mindre kalveknæet. Mit bækken og min nakke har fundet en bedre balance, som giver mig en bedre grounding og centrering, og det er blevet mere nydelsesfyldt at gå.

Jeg føler mig faktisk som stakken af kasser på det klassiske Rolfing-billede, der gradvist er blevet skubbet mere ind under hinanden. Den ”alignment” giver også en følelse af at være mere ”på linje” med mig selv, mere hjemme i min krop. Tak, Kasper.

Marie F.

5 stjerner er næsten for lidt! Af hjertet tak for en professionel behandling, der har gjort mig rigtig godt – jeg er ikke kun blevet mindre fri for smerter, jeg er også blevet klogere. Kasper er utrolig dygtig, ja jeg vil næsten påstå at han kan trylle. Han kan sit kram og har styr på teorien. Jeg er utrolig imponeret over hans forståelse, respekt og venlige sind.
Jeg kan kun give Kasper min varmeste anbefaling.

Annedorte Jensen

Kasper S. Andersen

Kasper S. Andersen

Aut. Rolfer

Jeg er kropsnørd af passion og profession og ejer af Tairo Klinik og Buteyko Center i Aarhus, hvor jeg hjælper folk med alle slags problemer til at blive smertefri og finde balance i deres kroppe.

Jeg er uddannet på The Rolf Institute of Structural Integration i USA. Jeg har taget mere end 40 supplerende kurser og har 5000 behandlingstimer bag mig.

 

Det praktiske

10-serien foregår i min klinik, Tairo Klinik, i Aarhus.

Adressen er: Banegårdspladsen 10, 2. sal, 8000 Aarhus C

Klinikken ligger lige over Burger King.

Der er elevator efter 6 trappetrin.

Adgang med bus: Alle busser stopper ved Park Alle/Banegårdspladsen.

Adgang med bil: Der er p-pladser på gaden. Ellers kan du parkere i Bruuns Galleri parkeringskælder (adgang via Værkmestergade)

Adgang med tog: Klinikken ligger lige over for Aarhus hovedbanegård.

Tairo Klinik

Banegårdspladsen 10, 2. sal mf, 8000 Aarhus C

Sådan går du i gang med din 10-serie

1. Skriv eller ring til mig for at booke din første behandling og aftale betaling.

2. Du vil høre fra mig inden for 24 timer på arbejdsdage og så aftaler vi nærmere.

*Hvis du ikke har modtaget et svar fra mig inden da, så tjek dit spamfilter.

Klik her for at sende en email

kasper@tairoklinik.dk

Klik her for at ringe til mig

22 94 19 50

→ Hvis jeg ikke svarer, så læg venligst en besked på min telefonsvarer og så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

Eksempel tekst (du er velkommen til at kopiere den):

Hej Kasper,

Mit navn er

Jeg vil gerne i gang med 10-serien. Hvornår kan vi starte?

Mit telefonnummer er

Med venlig hilsen,

(dit navn)

Stadig lidt i tvivl?

Jeg har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål

Spørgsmål #1: Jeg har ikke ondt. Kan jeg få noget ud af 10-serien?

Ja da – selvfølgelig kan du det! Jeg startede selv med 10-serien for mange år tilbage med en ambition om at forbedre min krop, så jeg kunne blive bedre til kampkunst. Og jeg fik en masse ud af det!

Desuden så viser smerte sig på mange forskellige måder ved forskellige mennesker. Nogle får smerter relativt let (selv ved den mindste belastning) og andre er nærmest immune mod smerter.

Uanset hvilken gruppe du falder ind under, så er der stor sandsynlighed for at der er mange ting som vi kan forbedre – og det er netop det som det handler om, dvs. at forbedre dig, så du kan blive den bedst mulige udgave af dig selv. Og således undgå ubehagelige overraskelser ude i horisonten, hvor kroppen måske alligevel bliver nødt til at sende smertesignaler for at få dig til holde op med det som du gør. Med Rolfing 10-serien, så sørger du for at være flere skridt foran, så du kan tage tingene i opløbet.

Hvis du tilbringer en masse tid i en bestemt kropsposition, så vil kroppen (som altid er så villig til at hjælpe) tilpasse og forsøge at gøre det lettere for dig at være i den position. Sidder du for eksempel ofte med fremskudt hoved foran en computer, så vil kroppen sørge for at forlænge og forkorte de rigtige muskler, så det føles mere rigtigt for dig at være der. Men er det godt for dig? Absolut nej! Det tjener dig måske på kort sigt, men på lang sigt, så har du lige givet opskriften på slidgigt, nerveafklemning, spændte muskler og meget mere dårligdom.

Ved at arbejde kroppen igennem systematisk, så finder vi dine uhensigtsmæssige mønstre og kompensationer – og vi vil arbejde på dem ud fra et helkropsligt perspektiv, så vi kan få alt på plads igen. Når først tingene sidder som de skal, så vil du se at det ikke længere føles så fedt at have hovedet fremskudt og det vil give dig en reminder om at rette din kropsholdning.

Spørgsmål #2: Jeg får allerede behandling jævnligt. Hvordan adskiller 10-serien sig?

Mange behandlingsformer tager ofte udgangspunkt i den lokale smerteproblematik. Man arbejder for eksempelt isoleret på et knæ som gør ondt eller en nakke som føles stiv.

Disse behandlinger kan ofte give lindring, men de formår ikke at adressere at smerte og ubehag ofte er et resultat af mange års uhensigtsmæssig brug af kroppen.

Det har taget mange år at få det på den måde – og derfor kan det ofte være nødvendigt at gå mere radikalt til værks for at finde og bearbejde de mønstre som skaber problemet. Det er netop det som 10-serien tilbyder. 

Spørgsmål #3: Vil alle mine problemer forsvinde for evigt, hvis jeg gennemgår 10-serien?

Nej, ikke nødvendigvis. 10-serien vil hjælpe dig en masse. Den vil hjælpe dig til at nulstille dine mønstre, øge din kropsbevidsthed og ved at arbejde hele kroppen igennem vil vi få bugt med dine spændinger og kompensationer. Du vil mærke forskellen. Men du er også nødt til at gøre din del af arbejdet.

Forestil dig at du giver din cykel et eftersyn og at du får den tilbage i tiptop stand. Ville det så være smart at tage din bycykel med ud på en mountainbike rute? Nej vel. Uanset hvor god en stand cyklen kommer tilbage i efter eftersynet, så vil den selvfølgelig gå i stykker, hvis du ikke behandler den godt.

10-serien er et værktøj, som hjælper dig til at nulstille, så du kan starte på en frisk og tage ansvar for din egen sundhed. 

10-serien vil hjælpe dig til at forstå, hvad den rigtige vej er for dig – og du vil få en forståelse for, hvad du skal gøre efter vi er færdige i klinikken.

Har du flere spørgsmål?

Så skriv eller ring til mig og jeg vil svare på dem så godt jeg kan.

Pin It on Pinterest