Rolf movementMange betragter Rolf Movemen som en separat behandlingsform inden for Rolfing, men dette er en smule misvisende. Rolf Movement kan ikke adskilles fra Rolfing. Rolf Movement bruger specifikke bevægelser og øvelser til at hjælpe klienten med at forstå sine problemer. Ofte bruger vi en kombination af klassiske Rolfing teknikker, samtidig med at klienten udfører små bevægelser. Dette hjælper til at løsne bindevævet og give en forståelse af hvordan kroppen hænger sammen på tværs af flere led. Med Rolf Movement ændrer vi de uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre som skaber restriktioner i vores muskler og bindevæv, og erstatter dem med nye sunde bevægelsesmønstre.

Igennem Rolf Movement forsøger vi at gøre klienten opmærksom på hendes kropsmønstre for derefter at facilitere gen-uddannelse. Det er fint at arbejde med kroppens muskler og bindevæv, men hvis man ikke forsøger at gøre noget ved de mønstre som skaber restriktioner i musklerne og bindevævet, så vil forandringerne ikke være vedvarende. Det er derfor man ikke kan adskille struktur fra funktion (bevægelse). I en vis forstand kan man sige at vores kropslige struktur bestemmer vores kropslige funktion, men samtidigt gælder det at vores kropslige funktion bestemmer vores kropslige struktur. dvs. den måde vi bevæger os på i vores hverdag har en afgørende indflydelse på vores strukturelle organisation.

Kort sagt kan man sige at Rolf Movement hjælper med at ændre destruktive bevægelsesmønstre på en sådan måde at klienten får ejerskab over arbejdet. Dette gør klienten i stand til at fortsætte arbejdet på egen hånd og således blive endnu bedre, selv efter 10-serien er ovre.

Søren Brun har forstået hvordan vores kropsholdning/bevægelsesmønstre hænger sammen med vores følelsesmæssige tilstand

Søren Brun har forstået hvordan vores kropsholdning/bevægelsesmønstre hænger sammen med vores følelsesmæssige tilstand

Pin It on Pinterest