Kaspers filosofi

Det er min overbevisning at man altid forstår ting baseret på en helhedsforståelse. Man er således nødt til at anskue ethvert problem i den kontekst som det er opstået i. Det samme gælder for kroppen. Man kan ikke blot give sig til at ”forstå” et knæ uden samtidig at kigge på ankler, hofter og meget andet. Ofte er det nemlig sådan at smerte i et givent led ikke er udtryk for et problem i leddet selv, men derimod i den måde det arbejder sammen med andre led. Derfor var jeg meget glad for at finde Rolfing®. Med Rolfing® fandt jeg en behandlingsform som var villig til at kigge på hele kroppen, og således forsøge at forstå hvorfor et problem kunne manifestere sig som smerte andetsteds i kroppen.

Denne tankegang kan lede os til en streng biomekanisk forståelse af kroppen, hvor man virkelig forsøger at forstå kroppen som en avanceret maskine. Denne tankegang er også vigtig, men Rolfing® er meget mere end det. For virkelig at nå til bunds i de problemer vi har med vores krop er vi nødt til at finde ud af hvilken forståelse vi selv har af vores krop og de omgivelser vi befinder os i. Det er nemlig sådan, at enhver kropskonfiguration er udtryk for en bestemt verdensforståelse, og det er først når vi forstår dette at vi kan gå ind og lave vedvarende ændringer. Dette  betyder dog på ingen måde at arbejdet bliver psykologi. Tværtimod, det afspejler blot at vi altid har vores grunde til at indlejre bestemte bevægelsesmønstre i vores kroppe og det er først når vi har forstået mekanismerne bagved disse at vi kan få det bedre. Det er i denne forbindelse at Rolf Movement®er vigtig fordi vi her undersøger hvordan vi bevæger os og om hvorvidt andre alternativer er mulige. Der er med andre ord ikke blot tale om at udbedre forskellige restriktioner i kroppen (omend en meget væsentlig del), men også om at klarlægge den mening som ligger til grund for en bestemt kropskonfiguration.

Jeg forsøger således at arbejde med et åbent sind. Jeg er dybt forankret i min viden om biomekanik, men er samtidig opmærksom på at kroppen sjældent opfører sig som noget der er taget ud af en lærebog i anatomi. For på bedst mulig måde at kunne hjælpe mine klienter videreuddanner jeg mig hele tiden inden for Rolfing® og andre holistiske behandlingsformer, hvorfor min tilgang ofte er tværfaglig.

Pin It on Pinterest