Jeg er lige vendt hjem fra et kursus om rygsøjlen. Jim Asher, en rutineret Rolfer som lærte direkte under Ida Rolf, tog hele vejen fra Boulder, Colorado til Syd-Tyrol, hvor han i 5 dage gav os nye og interessante perspektiver på arbejdet med rygsøjlen.

Meget af indholdet var baseret på Philip Greenman, en meget kendt osteopat fra Michigan State University. Greenman arbejder meget med led i kroppen og har således udviklet mange teknikker til at mobilisere forskellige led i kroppen.

Kurset inkluderede også nye indsigter fra Serge Gracovetsky om hvordan rygsøjlen fungerer i bevægelse. Mod forventning siger Gracovetsky at rygsøjlen er den primære motor i vores gang, ikke vores ben. Dette ændrer vores forståelse af hvordan man evaluerer en rygsøjles funktion i bevægelse. Kontra-lateral bevægelse er essentiel og en behandling af rygsøjlen kan således ikke komme uden om behandling af både bækken og skuldre.

En stor tak til Jim Asher for at dele sin viden med os og til Elmar Abram for at organisere kurset.

Pin It on Pinterest