kvinde-arbejder-med-dårlig-kropsholdning

Hvor mange af os døjer ikke med en ludende holdning, rundede skuldre og fremskudt hoved efter for mange timer ved computeren?

skildpaddeDer er mange ting som skal adresseres for at komme dette mønster til livs, men et godt sted at starte er ved skuldrene. Hvis armene/skuldrene begynder at rotere indad (et klassisk eksempel er albuerne som peger væk fra kroppen når vi står afslappet med armene hængende langs siden), så vil der samtidig være en tendens til at brystkassen falder lidt sammen. En konsekvens af det er at vores tunge (bogstaveligt talt) hoveder ikke længere har den samme støtte nede fra brystkassen. Derfor ser man også ofte at hovedet ender med at blive fremskudt, så vi kommer til at ligne en skildpadde som stikker hovedet ud af sit skjold.

Som sagt ovenfor så kan det være rigtig godt at starte med at adressere brystkassen. Hvis vi kan få spændingen ud af skuldrene og få åbnet brystkassen, så er en del af fundamentet lagt for at vi kan vende tilbage til vores naturlige midtlinje og således opnå en sundere kropsholdning og mere effektiv kropsbrug. Jeg har lavet en video, som viser et godt stræk til dette formål. Prøv engang og del gerne hvis du kan lide strækket.

Pin It on Pinterest