Mange af os søger på nettet efter lige netop de øvelser som kan give lindring til vores stive og ømme nakker, men ofte er der intet som giver andet end midlertidig lindring, hvis de overhovedet giver lindring.

I dag vil jeg invitere jer til at tænke på problemet på en anden måde, nemlig: hvis din nakke ikke har den tilpasse støtte fra de underliggende strukturer i din krop, så kan den aldrig slappe af og netop derfor bliver den øm og stiv. Dvs. at vi er nødt til at kigge på vores skuldre, øvre ryg, lænd og bækken for virkelig at komme problemet til livs.

Hvis vi bliver ved med at give nakken et dårligt fundament, så ændrer vi ikke nakkens arbejdsbetingelser og derfor vil alle nakkeøvelserne blot være symptomlindring. DETTE ER VIGTIGT AT FORSTÅ!! Hvis vi ikke får styr på de posturale problemer (dvs. vores dårlige kropsholdning) inden vi går i gang med træning, så svarer det til at lægge et lag af dysfunktion oven på et andet, og det løser ikke problemet. Tværtimod!

Hovedet vejer et sted mellem 5-7 kg. Så længe hovedet sidder på kroppens midtlinje, så kræver det ikke meget af os at balancere hovedet på kroppen, men med det samme hovedet kommer frem i forhold til midtlinjen, så bliver det meget hårdt. Vi ved alle hvordan det er at bære en kasse øl tæt inde ved kroppen. Det kan vi klare. Tag nu den samme kasse øl og hold den ud foran kroppen i strakte arme. Det er de færreste af os som kan gøre det. Ikke desto mindre er det den opgave vi beder vores nakke om at udføre hver dag, når vi har dårlig kropsholdning.

Det er således ikke øvelser som vil lette ubehaget i nakken (om end de selvfølgelig også er vigtige af helt andre årsager). Det er kun ved at forbedre nakkens arbejdsbetingelser at vi kan finde lindring og det gør vi ved at forbedre vores kropsholdning.

Et godt udgangspunkt er at undersøge den måde du står og sidder på. Du kan kigge på mine videoer nedenfor for at få inspiration eller du kan kontakte mig, hvis du vil have hjælp til at komme i gang.

Skriv endelig en kommentar i feltet nedenfor og lad os vide hvordan øvelserne var for dig. Hvis du kunne lide disse videoer, så giv os et synes om og del endelig med venner og bekendte.

Hvis du gerne vil forblive opdateret på lignende blogindlæg, så følg os på bloggen eller giv os et like på vores Facebook side.

Fandt du dette indlæg interessant, så vil du måske også kunne lide disse indlæg:

Kunne din nakke være skyld i tilbagevendende hovedpine og kæbesmerter? Del 1

Kunne din nakke være skyld i tilbagevendende hovedpine og kæbesmerter? Del 2

Har dine rygmuskler glemt hvordan de skal holde dig rank?

Pin It on Pinterest