SternocleidomastoideusI dag vil jeg følge op på et tidligere indlæg, hvor jeg beskrev en strækøvelse til en skrå hals/nakkemuskel ved navn sternocleidomastoideus. Denne muskel kan være skyld i en masse problemer relateret til nakke og kæbe, såsom hovedpine, svimmelhed, udefinerbare ansigtssmerter og meget mere. Hvis du ikke allerede har læst det indlæg og set videoen, så anbefaler jeg at du gør det først, da jeg her arbejder videre derfra.

Sidst lærte I, hvordan man kunne strække den skrå halsmuskel. I dag vil jeg vise jer en variation af den samme strækøvelse, som man både kan udføre dynamisk og som et langt statisk stræk. Et naturligt næste skridt er nemlig at begynde at introducere bevægelse ind i strækket, så dit nervesystem bliver opdateret og begynder at forstå, hvordan nakken skal være for at have det godt. Det gode ved denne variation er, at den ikke alene strækker, men også skaber styrke i nakken.

Du kan følge gennemgangen af øvelsen i videoen her eller læse beskrivelsen nedenunder.

Først starter du med at sidde rank på en stol. Så løfter du brystkassen en smule og trækker hagen ind. Herfra tilter du hovedet til den ene side (venstre), hvorefter du begynder at læne hovedet bagover. Her skulle du allerede begynde at mærke et lille stræk. Herefter kan du tage modsatte sides arm (højre) og rotere den udefter, hvorefter du trykker håndroden ned mod jorden. Dette er udgangspunktet for øvelsen. Fra denne position begynder du at nikke med hovedet langs den skrå linje, som hovedet er på. Dit fokus er at få hagen godt ind, mens du holder hældningen til siden og bagoverbøjningen af hovedet.

Ved dette stræk kan du vælge at være dynamisk idet du fortsætter med at nikke op og ned (hold positionen nede i ca. 2 sekunder hver gang) ganske langsomt på en måde som føles godt. Dette kan du gøre 10-15 gange.

Eller du kan vælge at nikke ned en gang og så holde strækket i 20-30 sekunder.

Prøv engang og se, hvad det gør for dig.

Du kan finde flere øvelser på vores video-sektion.

Skriv endelig en kommentar i feltet nedenfor og lad os vide hvordan øvelsen var for dig. Hvis du kunne lide denne video, så giv os et synes om og del endelig med venner og bekendte.

Hvis du gerne vil forblive opdateret på lignende blogindlæg, så følg os på bloggen eller giv os et like på vores Facebook side.

 

Fandt du dette indlæg interessant, så vil du måske også kunne lide disse indlæg:

Kunne din nakke være skyld i tilbagevendende hovedpine og kæbesmerter? Del 1

Har dine rygmuskler glemt hvordan de skal holde dig rank?

Har du kroniske nakkesmerter, så læs med her

Pin It on Pinterest