NKT er en avanceret behandlingsmetode, som bruger bløde muskeltest til at identificere dysfunktion i kroppens bevægeapparat. Muskeltestene er terapeutens indgang til nervesystemet. Igennem disse får terapeuten et indblik i, hvordan hjernens motorkontrolcenter har integreret et bestemt område af kroppen. Ved akutte skader (slag, fald, ulykker, etc.) såvel som overbelastning/underbelastning, dårlig kropsholdning, stress og meget mere kan der opstå vævsskade eller blot dysfunktion, som tvinger hjernen til at skabe kompensationer med henblik på at kunne fungere. Ved at nå ind til kernen af disse kompensationer får vi en mulighed for at omprogrammere motorkontrolcenteret. Det gør vi ved at identificere forskellige relationer i kroppen. Når muskeltestene har afsløret de dysfunktionelle relationer, så skræddersyer vi et enkelt hjemmetræningsprogram, som passer specifikt til klientens individuelle behov.

NKT

NKT hos Tairo Klinik

 

Sådan anvendes NKT

Quadratus lumborum

I sidste uge havde jeg en klient, som pludseligt fik ondt i højre side af lænden for et par måneder siden. Vedkommende skulle træde ud af en bil og fik pludseligt rigtigt ondt. Efter nogle dage blev det lidt bedre, men det forsvandt ikke. Derefter forsøgte klienten med massage og også kiropraktik, men det fortsatte med at være ømt og fastlåst.

Da hun i sidste uge trådte ind af døren i min klinik bemærkede jeg med det samme en højre sidebøjning i lænden, hvilket fik mig til at mistænke en meget vigtig rygmuskel, nemlig quadratus lumborum.

Vi lavede en række test af hendes coremuskulatur og vi fandt hurtigt ud af, at hendes højre quadratus lumborum var overaktiv, og at dette gjorde, at hendes transversus abdominis (korsetmuskulaturen i maven) ikke kunne aktivere ordentligt. Resultatet var, at hjernen var i alarmberedskab og sendte smertesignaler til lænden for at undgå bevægelse i området.

Transversus abdominis

Da vi løsnede højre quadratus lumborum og lavede en blid aktivering af transversus abdominis fik vi reduceret ubehaget i lænden med 70-80% inden for få minutter, hvilket fortalte os, at vi var på det rigtige spor. Når kroppens behov bliver mødt, kan forandringer mod det bedre finde sted overraskende hurtigt.

Jeg gav en øvelse til at løsne quadratus lumborum og en simpel øvelse til at styrke transversus abdominis, og voila – hermed havde klienten et skræddersyet hjemmetræningsprogram, som adresserede lige netop den kropslige ubalance som skabte smerterne.

Tænker du, at nogle af dine problemer i kroppen kunne være skabt af den slags samarbejdsproblemer i kroppen/hjernen, så ville det være en god ide at få det testet. Vi vil hurtigt kunne se om vores fund påvirker din smerte, og hvis den gør, så behøver du ikke længere basere din hjemmetræning på blind tro. Den vil være baseret på vores fund i klinikken og du vil mærke en effekt med det samme.


Book en tid nu
og få opdateret softwaren, så din hjerne ikke skaber flere problemer for din krop.

Pin It on Pinterest